Harridslev-Albæk-Støvring kirkesogn

Juniorkonfirmander

Velkommen til vores hjemmeside

Som optakt til:

JUNIORKONFIRMAND 2014 

var alle 3. klasser på Korshøjskolen og Mellerup Friskole, 70 børn ialt, inviteret ud og se Noahs Ark i Århus havn tirsdag den 2. sep.

Du kan herunder læse om skibet og se billeder fra turen.

Det var menighedsrådene i Harridslev, Albæk og Støvring, samt Tvede, Linde og Mellerup der som optakt til det årlige tilbud om at gå til juniorkonfirmand, i fællesskab, havde inviteret alle børnene ud og se arken.

Noahs Ark blev bygget af en hollandsk entreprenør Johan Huiber, som i 1992 drømte, at havet slog ind over de hollandske diger og oversvømmede landet. Det overbeviste ham om, at han skulle bygge en kopi af Noahs Ark, som så skulle sejle rundt på de hollandske kanaler.

15 år senere, i 2007 var skibet færdigt, 70 meter lang, 9½ meter bred og 13 meter høj, i tre etager, dog noget mindre end bibelens ark som var 150 meter lang, 25 meter bred og 15 meter høj. I årene efter besøgte over 600.000 mennesker arken.

I 2010 købte en hollandsk tv-entertainer og dukkefører Aad Peters arken for at skabe Europas første, flydende museum over bibelske fortællinger. Hertil fik han hjælp fra 50 håndværkere og kunstnere som har udskåret figurer fra biblen, bl.a. Adam og Eva, Kain og Abel, David og Goliat og mange flere. Og i tråd med fortællingen om Noahs ark er det gigantiske udstillings- og oplevelsesmuseum også fyldt med masser af udstoppede dyr. Efterfølgende har arken lagt til i en række hollandske og tyske havne, og i anledning afBibelselskabets 200 års jubilæum lægger denne moderne udgave af Noahs Ark i løbet af 2014 til kaj i adskillige danske havnebyer, og lige nu har Århus altså glæde af skibet, inden det sejler videre til Sønderborg.

Det var en stor oplevelse at besøge skibet, og man skal helst afsætte nogle timer, hvis man skal nå at få det hele med, oplevelserne venter omkring hvert hjørne i skibet.

Alle 3. klasses børnene har fået indbydelsen til juniorkonfirmand som starter tirsdag den 9. september efter skoletid, i henholdsvis Harridslev og i Tvede.

Jean Seeberg